- 1 bakje champignons
- 3 lepels bloem
- 50g boter
- 1 ajuin
- 1 dl melk
- 1 dl kippebouillon
- zout en peper
- currypoeder
- kipkruiden
Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes.
Snij ook de ajuin in schijfjes.
Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat de ajuin glazig worden.
Zet het vuur hoger en bak de champignons.
Na ongeveer 2 minuten voeg je de bloem erbij.
Laat de bloem kleuren onder voortdurend roeren.
Voeg zout, peper en de kruiden toe.
Voeg nu beetje bouillon toe en blijf roeren, dan beetje melk.
Wissel de melk en de bouillon af, blijf roeren tot de saus de juiste dikte heeft.
Laat de saus nu 5 minuutjes zachtjes op het vuur staan. Vergeet niet te roeren.
Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten