Pagina's

Heerlijke Vispasta




Ingrediƫnten:
- 300g Pasta naar keuze
- 25g boter
- 25g bloem
- 1 visbouillon blokje
- 1 Sjalot
- 300g vis naar keuze (Kabeljauw, zalm, pangasius)
- 125g garnalen
- 3 eetlepels (verse) dille
- 2 glazen witte wijn


Bereiding:

Pasta:
Water met zout (of pastablokje) aan de kook brengen
Voeg de past aan het water toe
Wacht tot het water terug begint te koken
3,5 minuten later is de pasta klaar

Saus:
Smelt boter en roer er de bloem door. Tweetal minuutjes roeren totdat droge massa ontstaat. (Roux)
Voeg melk toe en blijf ondertussen roeren tot dikke saus ontstaat. Saus verder aanlengen met melk tot gewenste dikte wordt bekomen.
Bouillon blokje in beetje water oplossen (even opwarmen in microgolf is daarvoor handig)
Deze bouillon oplossing samen met fijngesneden sjalot en garnalen toevoegen.
Steeds blijven roeren tot alles een geheel vormt.
1 glas witte wijn toevoegen
Vis in blokjes snijden en toevoegen aan de saus. Vis rustig laten pocheren.
Ondertussen 2de glas wijn op het gemak uitdrinken :-)
Daarna ook de (verse) dille er voorzichtig doorroeren.

Pasta overgieten met saus en klaar.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten