Pagina's

SpinazieRisotto met kabeljauw in kruidenkorst

Ingrediƫnten:

- 600g Kabeljauwfilets
- 2 koppen (250g) arboriorijst (Risottorijst)
- 1 zakspinazieblaadjes(200g)
- 80g geraspte kaas
- 1 limoen
- 3 sjalotten
- 2 takjes krulpeterselie
- 100g paneermeel
- 2 groentenbouillonblokjes
- 30g boter
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout

Bereiding:

1. Laat de oven voorverwarmen op180°
2. Hak 2 sjalotten fijn en fruit deze aan in een kookpot met wat boter op een laag vuurtje
3. Bereid tegelijkertijd 1l hete bouillon met de 2 blokjes en hou de bouillon warm
4. Doe de rijst in de kookpot, meng alles goed en voeg er 1 pollepel bouillon bij. Telkens als het vocht in de rijst is getrokken, voeg je opnieuw bouillon toe. Veelvuldig roeren is de boodschap. De rijst heeft ongeveer 25min nodig op een heel zacht vuurtje
5. Leg tegelijkertijd de kabeljauwfilets in een met olijfolie ingeoliede ovenschaal. Kruid de filetsen besprenkel ze met olijfolie. Meng het paneermeel, 1 fijngesnipperde sjalot, gesneden peterselie, geraspte limoenschil, zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de kabeljauwfilets rijkelijk met dit mengsel en zet ze 15min in de oven.
6. Neem een pot kokend water en doe daarin de spinazieblaadjes, laat ze na 1min uitlekken. Mix daarna de blaadjes fijn en voeg ze bij de risotto.
7. Doe er de rest van de boter bij en de geraspte kaas. Laat 30sec rusten en meng. Breng op smaak met peper en zout.
8. Dien op samen met de kabeljauw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten