Ingrediënten:
- verse
vis naar keuze (volledige vis of stukjes filets-ik heb zelf
kabeljauw-filets gebruikt)
- 1
grote citroen
- 1
ui
- 4
teentjes knoflook
- 2-3
grote tomaten (of doosje passata)
- 2
paprika’s (rode & groene)
- 3 zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1
grote bos koriander en peterselie
- kruiden (peper, zout, pilipili, paprika, safraan, gember, komijn)
- Knorr
Vis-blokje
- olijfolie
Hoe ga je te werk?
Was de vis. En maak een mengsel van de volgende ingrediënten: olijfolie, koriander, peterselie, gehakte tomaten (of passata), citroensap, geperste knoflook, kruiden en Knorr-blokje. Dit is het mengsel waar je je vis in zal marineren.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in schijfjes. Neem van elke paprika de helft en snij deze in blokjes. Schil je ui en snij ook deze in kleine blokjes. Schil ook de wortelen en snij in schijfjes
Doe wat olijfolie in je tajine en leg de aardappelschijfjes erop. Doe hierop de paprika-blokjes en de blokjes ui en de wortelen. Leg dan je vis op deze groenten. Ik snij dan graag de overige helft van de paprika in lange stukjes (zoals op de foto) en leg ze dan bovenop de vis, samen met enkele schijfjes verse tomaat en citroen.
Neem dan je marinade en giet alles over de gehele tajine. En doe er dan een glas water bij en breng deze rustig aan de kook.
Doe het deksel van je tajine erop en laat rustig garen op een zacht vuurtje, voor 40 minuten ongeveer, althans tot de aardappeltjes en groentjes gaar zijn.
Serveer met Marokkaans brood of Couscous, heerlijk!
Be saha wa raha!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten