Pagina's

Groentestrudel

Ingrediƫnten voor 4 personen


- 1 pak filodeeg (ca 120g)
- 100g champignons
- 1 courgette (ca 200g)
- 250g wortelen

- 1 kleine ui
- 2 el olie
- 100g erwten (diepvries)
- zout en peper
- 2-3 el boter
- 150g roomkaas of mascarpone
- bakpapier

Bereiding

1. Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de groenten schoon, schil ze (indien nodig) en snijd ze fijn. Pel en snipper de ui.
2. Fruit de ui, de champignons en de groenten in de olie. Bak de erwten kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen
3. Smelt de boter. Vouw het filodeeg uit elkaar. Leg de vellen kruislings op elkaar op een theedoek, bestrijk daarbij elk vel met de gesmolten boter. Roer de roomkaas glad en bestrijk de stapel vellen hiermee. Verdeel de groenten eroverheen.
4. Verwarm de over voor (hetelucht:175°C). Sla de vellen naar binnen. Rol het geheel met behulp van een theedoek op. Leg de strudel met de naad op de onderkant van de bakplaat. Bestrijk hem met boter. Bak de strudel in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.


Bereidingstijd: ca 45min
Baktijd: 25-30min
Per portie: ca 290Kcal, 8g eiwit, 16g vet, 27g koolhydraten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten