Ingrediƫnten
1 Courgette
1 Blik gepelde tomaten
2 Uien
2 Sjalotten
300g Quorn gehakt
1 Zakje geraspte kaas
1 Potje tomatenconcentraat
1 Eierdooier
4 Patatten
Ketchup
Komijn, Oregano, Provencaalse kruiden, peper en zout, nootmuskaat
Olijfolie
50g Dieetmargarine
30g Bloem
250ml Melk
1 Blik gepelde tomaten
2 Uien
2 Sjalotten
300g Quorn gehakt
1 Zakje geraspte kaas
1 Potje tomatenconcentraat
1 Eierdooier
4 Patatten
Ketchup
Komijn, Oregano, Provencaalse kruiden, peper en zout, nootmuskaat
Olijfolie
50g Dieetmargarine
30g Bloem
250ml Melk
Bereiding
Kook de patatten.
Het Quorn gehakt op smaak brengen met 1 eierdooie en komijn. Dit mengsel afdekken en in koelkast plaatsen
Uien en 1 jalot snipperen en stoven in beetje olijfolie. 2 koffielepels tomatenconcentraat, ketchup, provencaalse kruiden, oregano en peper en zout toevoegen en alles zachtjes laten sudderen gedurende een 5tal minuten.
Bak het Quarn gehakt met 1 sjalot en 1 eetlepel olijfolie en meng deze met de ui-tomatensaus.
Snijd de courgette in schijfjes en bak deze in 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met provencaalse kruiden.
Maak een bechamelsaus: dieetmargarine laten smelten en de bloem erdoor roeren tot een droge massa ontstaat. Melk erdoor roeren tot je gladde saus krijgt. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper en zout.
Maak volgende laagjes in de ovenschotel:
1. Courgettenschijfjes onderaan
2. Quorn gehakt met ui-tomatensaus daarboven
3. Schijven tomaten
4. Gekookte patatten
5. Bechamelsaus
6. Geraspte kaas
20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden
Het Quorn gehakt op smaak brengen met 1 eierdooie en komijn. Dit mengsel afdekken en in koelkast plaatsen
Uien en 1 jalot snipperen en stoven in beetje olijfolie. 2 koffielepels tomatenconcentraat, ketchup, provencaalse kruiden, oregano en peper en zout toevoegen en alles zachtjes laten sudderen gedurende een 5tal minuten.
Bak het Quarn gehakt met 1 sjalot en 1 eetlepel olijfolie en meng deze met de ui-tomatensaus.
Snijd de courgette in schijfjes en bak deze in 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met provencaalse kruiden.
Maak een bechamelsaus: dieetmargarine laten smelten en de bloem erdoor roeren tot een droge massa ontstaat. Melk erdoor roeren tot je gladde saus krijgt. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper en zout.
Maak volgende laagjes in de ovenschotel:
1. Courgettenschijfjes onderaan
2. Quorn gehakt met ui-tomatensaus daarboven
3. Schijven tomaten
4. Gekookte patatten
5. Bechamelsaus
6. Geraspte kaas
20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten