Ingrediƫnten
75g Boekweitmeel
75g Amandelmeel
70g Kokosbloesemsuiker
1 Ei
3 Etlp Kokosolie (vloeibaar)
1 Etlp Kokosmeel
2 Etlp Water
2 Etlp Speculaaskruiden
1 Tlp Vanillepoeder
Keltisch zeezout
Zwarte peper
Blanke amandelen voor de garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
Meng het boekweitmeel en amandelmeel door elkaar en voeg de speculaaskruiden, kokosmeel, kokosbloesemsuiker en het zout en de peper toe.
Mix apart het ei, water, vanille en vloeibare kokosolie tot een luchtig geheel.
Voeg daarna dit mengsel bij het meel en kneedt het tot een bal.
Leg deze tussen 2 bakpapiertjes en rol het deeg plat (1-1.5 cm.).
Haal het bovenste bakpapier eraf en druk de hele amandelen in het deeg. Hoe dunner je het beslag uit kunt smeren, hoe knapperiger het resultaat.
Zet het daarna 15 minuten in de oven. Laat het goed afkoelen. Zodra het koud is is het knapperig!
Bewaar het in een goed afgesloten trommel. Ik heb er 1,5 week mee gedaan en was nog steeds heerlijk!
Bron: http://www.puurhomemade.nl/speculaasbrokken-met-amandelen
Bewaar het in een goed afgesloten trommel. Ik heb er 1,5 week mee gedaan en was nog steeds heerlijk!
Bron: http://www.puurhomemade.nl/speculaasbrokken-met-amandelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten