Pagina's

Gevulde Speculaas

Ingrediƫnten (25cm)

180g Amandelmeel
210g Dadels (Medjool)
350g Speltmeel of Speltbloem
140g Kokosolie
2 Eieren
4 etl Speculaaskruiden
2 etl Kaneel
10,5g Bakpoeder
Handje witte amandelen voor decoratie


Bereiding

Ontpit de dadels en laat even weken in wat lauw water
Verwarm de oven op 170 graden (Hete lucht)

Amandelspijs (tussenlaag)
Doe 140g dadels, met wat water waarin ze geweekt waren, in de keukenmachine en hak deze fijn.
Voeg 140g amandelmeel hieraan toe en laat goed mengen.
Haal het amandelspijs uit de keukenmachine met een pottenlikker en verdeel over een bord. Span hierover wat plasticfolie en zet in de koelkast.

Speculaasdeeg
Hak de rest van de dadels fijn in de keukenmachine.
Doe het Speltmeel samen met de rest van het Amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder in een mengkom.
Smelt de kokosolie even in microgolf (1 min)
Splits de eieren en doe het eiwit, dadels en gesmolten kokosolie ook in de mengkom.
Meng goed door elkaar tot je een stevige deeg bekomt.
Verdeel het deeg in twee. Bedek de springvorm met het eerste deel van het deeg, leg daar het amandelspijs, uit de koelkast, bovenop en dek af met het tweede deel van het deeg.
Bestrijk de bovenkant met het eigeel en werk af met amandelen. Druk ze goed aan.
Bak de speculaas ongeveer 25min in de oven.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten