Pagina's

Rijstsalade met maïs, appel en kerriedressing

Ingrediënten (4p)

Afbeeldingsresultaat voor rijstsalade mais ananas kerrie1 blikje Maïs
200g Rijst
2 Kipfilet
1 rode Ui
1 stengel Prei
2 Tomaten
1 Appel
1 blikje Ananas
2 etlp zelfgemaakte Mayonaise
3 etlp Yoghurt (Soja)
Limoensap
Kerriepoeder
Peterselie
Olijfolie
Knoflook
Peper
Zout

Bereiding

Rijstsalade
Kook de rijst (ongeveer 15min in microgolfoven).
Bak ondertussen de ui, knoflook en prei met een beetje olijfolie.
Schep deze mengeling door de rijst en laat goed afkoelen. Regelmatig eens door de rijst scheppen om plakken te voorkomen. Handig is om dit reeds de avond daarvoor klaar te maken.
Wanneer de rijst is afgekoeld, snij de appel, ananas en de tomaat in kleine stukjes en voeg toe bij de rijst. 
Bak of grill de kipfilets en snij in kleine stukjes en voeg deze toe aan de rijst.
Werk af met een beetje peterselie.

Kerriedressing
Schep 2 eetlepels mayoinaise in een pot en meng dit met 3 eetlepels yoghurt.
Voeg hier naar smaak kerriepoeder, peper en zout toe. Doe er ook het ananas sap van het blikje bij samen met beetje limoensap

Tip: Vervang de rijst eens door Quinoa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten