Ingredienten (2p)
1 Bloemkool in roosjes
4 stronken Witloof
4 sneden gekookte Ham
120g Gratinkaas
Melk (Soja, Rijst,...)
Olijfolie
Nootmuskaat
Zwarte peper
Zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Stoom of kook de bloemkool gaar.
- Verwijder het taaie hart uit het witloof met een aardappelmesjes door een ronde inkeping te snijden. Stoom of stoof het witloof gaar, prik met een vork in het witloof om te zien of het gaar is. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.
- Mix de bloemkool in de blender met een scheut rijstmelk, een el olijfolie, een 2-tal el van het (stoom)vocht van het witloof en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en een snufje zout. Voeg eventueel nog wat extra (rijst)melk toe als je de puree vloeibaarder wenst.
- Meng de bloemkool met de helft van de gratinkaas.
- Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel
- Maak rolletjes van het witloof en de ham, kruid de witloof met nootmuskaat, zwarte peper en een snufje zout en leg in de ovenschaal.
- Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met gemalen kaas.
- Zet 15 min in de oven.
Tip: bak het witloof eventueel nog even in de pan in wat olijfolie, alvorens de rolletjes te maken.
Geniet ervan!
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten