Ingredienten (+ 12 Cupcakes)
Cups
40g Kokosmeel
20g Cacao (Rauw)
80ml Ahornsiroop (of honing)
60ml Kokosolie
4 Eieren
Snufje Zout
1/4tlp Baking Soda
eventueel chocoladenibs
Icing
50g Chocolade (+70% Cacao)
2 Soeplepels Ahornsiroop
40ml Melk (eventueel Vanillemelk)
2tlp Vanillepudding poeder
Kokosmeel of muizenstrontjes voor afwerking
Bereiding
Cups
Verwarm de oven op 170 graden
Smelt de kokosolie in de microgolf oven
Doe het kokosmeel, cacao, zout en baking soda in een kom en meng goed door elkaar
Meng in een andere kom de eieren, ahornsiroop en gesmolten kokosolie door elkaar
Doe de droge ingredienten in een blender en voeg daar de natte ingredienten aan toe
Laat alles goed mixen
Niet verschieten, je krijgt een erg vloeibare massa dat meer lijkt op chocomelk dan op beslag
Doe het beslag in siliconen cupcake vormpjes. Half vol is voldoende want ze gaan nog flink rijzen.
Voeg daar eventueel enkele chocoladenibs aan toe per cupcake.
Zet ongeveer 18 minuten in de oven.
Icing
Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn kan je de icing maken
Smelt de Chocolade in de microgolf oven. Opgepast laat die niet te warm worden of deze brand aan.
Doe bij de gesmolten chocolade de ahornsiroop, melk en vanillepudding poeder.
Meng goed door elkaar, totdat je een gladde massa bekomt
Van zodra de cupcakes gebakken zijn en afgekoeld zijn kun je de icing met een lepel over de cupcakes verdelen. Afwerken met wat kokosmeel of muizenstrontjes.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten