Pagina's

Mosselen

Ingrediƫnten

1 Zeer grote pan
2 kg Mosselen
1 Ui
1 Grote Wortel
6 Takken Selderij (blad met steel)
2 Laurierblaadjes
2 Takjes Tijm
1 Mespunt Peper
eventueel witte wijn of Ricard

Voorbereiding

Spoel de mosselen een paar keer in een afwasbak met steeds schoon, koud water tot er geen zand meer vanaf komt.
Controleer alle mosselen.
- Alle mosselen met gesloten schelpen en normaal gewicht zijn goed
- Ongewoon zware mosselen (met gesloten schelp), weggooien het zijn zandmosselen
- Tik een paar keer met de bolle kant van een lepel op mosselen die open zijn, als de schelp dan niet sluit (kan even duren) dan is de mossel dood en moet deze weggegooid worden
- Kapotte mosselen, altijd weggooien

Bereiding 

Was de wortel, tijm en selderij
Pel de ui
Snij de ui en wortel in grove stukken, laat de selderij in zijn geheel
Doe een halve cm water of witte wijn met de ui, wortel, tijm, selderij en laurierbladeren in de grote pan.
Breng de inhoud aan de kook en laat 5 min zachtjes koken
Doe, na deze 5 minuten, de mosselen erin
Zet de pan, met gesloten deksel, op een zo hoog mogelijk vuur en wacht 3 tot 5 minuten tot de inhoud van de pan kookt.
Laat de pan dicht, je kan zien als de pan kookt doordat het deksel begint te bewegen
Pak, zodra de inhoud kookt, de pand van het vuur en schud de mosselen.
Zet de pan terug op het vuur en tel tot tien
Open de pan en controleer, door te schudden, de mosselen. Als alle schelpen open zijn dan zijn de mosselen klaar. Anders zet de pan nog even kort op het vuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten