Pagina's

Bastogne koeken

Ingrediënten:

120g Rijstmeel
100g Kokosolie
1/2 theelepel Wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel Baking soda
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Speculaaskruiden
60g Kokosbloesemsuiker
1 Ei
1 theelepel Vanille extract
1 snufje Zout
50g Havermout
100g gedroogde Vijgen

Bereiding:

  1. Warm oven voor op 160 graden.
  2. Smelt Kokosolie in microgolfoven.
  3. Snij de Vijgen in kleine stukjes.
  4. Meng in een kom het Rijstmeel met Bakpoeder, Baking soda, Kaneel, Speculaaskruiden en zout.
  5. Meng in een andere kom de gesmolten Kokosolie, Kokosbloesemsuiker, Ei en Vanille extract.
  6. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de Kokosolie en meng goed. Als dit een egaal deeg is, meng er dan ook de Vijgen door en de Havermout.
  7. Maak met een eetlepel grote koekjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende afstand, want het mengsel zal nog een beetje uitlopen
  8. Bak de koekjes ongeveer 10min aan een kant en keer ze dan om. Nog 5 min bakken aan de andere kant. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog vrij zacht, maar na afkoeling worden ze lekker knapperig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten