Pagina's

Tartaarsaus

Ingrediƫnten

3 dl Zonnebloemolie
3 eieren
1 tlp mosterd
1 scheutje azijn of citroensap
1 sjalot
20g zure augurken
1 elp kappertjes op azijn
peterselie
dragon
bieslook
peper
zout

Bereiding

Breng water aan de kook en leg 2 eieren erin en kook ze hard. Reken hiervoor op een 10tal minuten.

Maak een basis mayonaise: neem een mengkom en doe er 1 eierdooier in, mosterd, azijn of citroensap en peper en zout. Meng dit alles en giet ondertussen langzaam de olie erbij. Doe dit tot je een stevige mayonaise hebt.

Hak de kappertjes, augurken en sjalotjes zeer fijn. Ik gebruik hiervoor de Tupperware turbochef maar dat kan natuurlijk ook met een mes.Voeg hier ook de peterselie, dragon en bieslook toe.

Ondertussen zijn de eitjes gekookt en kun je deze koelen met koud water. Van zodra ze zijn afgekoeld kun je deze pellen en daarna fijn pletten met een vork.

Doe de geplette eitjes samen met de kruidenmengeling bij de mayonaise en meng alles goed door elkaar. Eventueel bij kruiden met peper en zout naar smaak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten