Ingrediƫnten
4 halve kipfilets
50 gr Soya boter en 1 el olijfolie
1/2 rode paprika in stukjes
50 gr. gerookt spek in stukjes
1 Ajuin gesnipperd
125 gr champignons in plakjes
klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
1 glaasje wodka
2 dl Soya room light
Peper en zout
Cayennepeper
Bereiding
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken.
Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, wodka (als je geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je dit weglaten) en soya room toe.
Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper.
Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten