Pagina's

Quinoasalade met verse kruiden, feta en geroosterde butternut

Ingrediƫnten

100g quinoa
2 handjes bevroren Erwten
3 Bosuitjes
stuk of 7 sprieten Bieslook
1 flinke hand verse Muntblaadjes
1 halve Komkommer in blokjes gesneden
1 plak Feta
Olijfolie
Peper
1 Butternut

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200graden
  2. Spoel de quinoa in een fijn vergiet af met koud water (om bitterheid eruit te halen) en kook vervolgens de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Knip de kruiden fijn.
  4. Doe de erwten in de saladekom (kan bevroren) en voeg de komkommer, bieslook, munt en bosuitjes toe.
  5. Roer even door elkaar en kruid bij met wat peper (zwarte).
  6. Verkruimel de feta erover.
  7. Snij ondertussen 1 butternutpompoen in de lengte in 2.
  8. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in plakjes van 1cm dik
  9. Leg deze op bakpapier op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
  10. Bak ongeveer 25min op 200graden in  de oven.
  11. Zodra de quinoa klaar is, laat je deze uitlekken en meng je deze met de salade.
  12. Ondertussen is ook de butternut klaar en deze kun je verdelen over de quinoa sala



Geen opmerkingen:

Een reactie posten