Ingrediƫnten:
- 1 takje tijm
- 2 laurier blaadjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Room of melk
- 50g boter
- 500g verse tomaten
- 500g ajuinen
- 3tal wortelen
- 2 steeltjes prei
- 140g tomaten puree (2 potjes)
- 3 bouillon blokjes (rund)
Bereiding:
Snij de ajuinen, wortelen en prei in kleine stukken.
Pel de tomaten en snij ze in 4.
Smelt de boter in een grote soeppan, en fruit de ajuinen aan.
Voeg daarna de rest van de groenten toe (wortelen, prei en tomaten)
Vul de soeppan met water zodat de groenten mooi onderwater staan.
Doe het takje tijm en de laurier blaadjes mee in de pan.
Laat ongeveer 30min koken.
Verwijder het takje tijm en laurier blaadjes en mix de soep.
Voeg ongeveer 1,5 liter water toe met 3 bouillonblokjes in opgelost en de 2 potjes tomatenpuree.
Laat nog even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Voeg naar smaak room of melk toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten